Sportbilsdagen i Västervik förnyas – med allt på en dag

Under den första helgen i september vankas det Sportbilsdag på Hamnplan i Västervik. Men i år har Magnus Tofvesson, Torgny Gunnarzon och Jojje och Veronica Moraeus gjort en förändring i schemat.

De som anordnar sportbilsdag i Västervik är Veronica och Jojje Moraeus, Torgny Gunnarzon och Magnus Tofvesson.

De som anordnar sportbilsdag i Västervik är Veronica och Jojje Moraeus, Torgny Gunnarzon och Magnus Tofvesson.

Foto: Privat

Västervik2022-08-27 21:00

Tidigare år har sportbilsdagen varit den tredje helgen i augusti, med stadsracet och utställningen på separata platser och dagar. I år har de istället slagit ihop de två dagarna till samma dag och plats. 

På stadsracet, som går ut på att förarna kör samma varv två gånger med så lika tid som möjligt, medverkar det 24 bilar. En av bilarna är den legendariske Formel 1-föraren Ronnie Petersons March 721. 

– Det är första gången en äkta Formel 1-bil är med i racet, säger Magnus Tofvesson. 

undefined
På bilden är Ronnie Petersons March 172 som han var med i Formel 1 med.

Kommunens EPA-traktorer kommer också att få visa upp sig på dagen. De kommer tävla om "Tjust best modified", "Tjust best EPA" och "Tjust säkraste EPA". 

Under dagen på Hamnplan kommer det finnas allt från gamla till nya bilar. Polisen kommer även visa upp sin nya bil och räddningtjänsten kommer också vara på plats.

Däremot kommer sportbilskortegen fortfarande vara på söndagen. Tidigare år har de endast åkt inne i stan men i år kommer de istället åka ut från stan. Med start vid hamnen kommer de åka igenom Fiskaretorget, Brevik, Ljungheden och Målserum för att sedan avsluta den vid Jenny.

– Kortegen har blivit helig, säger Torgny Gunnarzon.

undefined
Magnus Tofvesson och Torgny Gunnarzon är redo för årets Sportbilsdag den tredje september.

När de hade sportbilsdagen på Gränsö kom det 150 bilar och de hoppas på att nå det i år med.

– Vi vet inte om folk kanske är trötta nu på att gå på evenemang, men vi testar. Jag tänker att vi avslutar sommaren i Västervik, säger Torgny Gunnarzon. 

undefined
Här en bild under racet från tidigare år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!