SSU startar i Västervik igen

Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund, SSU, har under en tid legat vilande i Västervik. Nu är de igång igen med en ny styrelse och nya medlemmar.

Den nya styrelsen består av Alexander Mucha, Manda Hedin, Felicia Svensson, Nora Edström, Felicia Olofsson, Miranda Pettersson och Thea Ekström, som inte är med på bilden.

Den nya styrelsen består av Alexander Mucha, Manda Hedin, Felicia Svensson, Nora Edström, Felicia Olofsson, Miranda Pettersson och Thea Ekström, som inte är med på bilden.

Foto: Privat SSU

Västervik2019-06-27 08:00

Felicia Svensson är ny ordförande i SSU Västervik. Hon berättar att intresset för ett ungdomsförbund här i Västevik väcktes efter att ett flertal ungdomar gått med i SSU. De nya medlemmarna hade tillsammans ett möte där de pratade politik.

– Vi pratade om vad man kan göra för att påverka och bli mer involverad i politiken som ung.

Efter ytterligare ett möte bestämde de sig för att starta SSU i Västervik.

Den 24 juni startade SSU Västervik upp med ett årsmöte. Med på mötet var Daniel Nestor, distriktsordförande i Kalmar län. Han tycker det är bra att förbundet får igång fler klubbar.

– Det är många peppade ungdomar och det är roligt att det är så många redan från början. Styrelsen består av sju medlemmar, ofta är det bara tre.

Han berättar om svårigheterna med just ungdomsförbund.

– Ungdomar rör ju på sig och flyttar. Så vår utmaning är kontinuitet.

Att kampanja och värva fler medlemmar, menar han, är en av ungdomsförbundets stora uppgifter framöver.

Även Felicia Svensson tycker det är viktigt att unga får möjligheten att vara med och påverka politiken.

– Genom ett ungdomsförbund kan vi få fler unga intresserade av politik samtidigt som man genom förbundet får gemenskap.Jag tror det är viktigt med ett ungdomsförbund så att de vuxna kan lyssna på och anpassa sig lite efter vad vi ungdomar tycker är viktigt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!