Stal falukorv från kvinnas kylskåp – skyllde på kompis

En 24-årig man, nu hemmahörande i Gästrikland, har dömts till skyddstillsyn med samhällstjänst efter att ha gjort sig skyldig till i grov falukorvsstöld i Gamleby.

Foto: TT

Västervik2016-10-10 09:09

Brottet inträffade i juli 2015, alltså för lite mer än ett år sedan.

Den nu 24-årige mannen ska då, enligt domen, ha trängt sig in i en Gamlebykvinnas bostad, och där stulit fem askar cigaretter, en bit falukorv samt några mynt.

Av domen framgår att den nu dömde mannen bodde i lägenheten ovanför kvinnan vid brottstillfället. Det var när kvinnan vaknade under natten till den 7 juli 2015, som hon kom på 24-åringen med att befinna sig i hennes kök.

Av allt att döma hade han tagit sig in genom ett haspat fönster som stod på glänt.

Den objudne nattgästen i kvinnans kök tog till flykten när han blev upptäckt.

Men bland den fällande bevisningen mot 24-åringen finns en flaska med rapsolja, som stod i kvinnans kök, som bar mannens fingeravtryck. Kvinnan hade noterat att flaskan flyttats på under natten.

24-åringen har nekat tillbrott och istället hävdat att en kompis försökte sätta dit honom. Men den gubben gick inte med tingsrätten, som bedömde kvinnans berättelse tillsammans med den tekniska bevisningen som trovärdig.

Utöver samhällstjänst på 140 timmar ska mannen betala drygt 5 000 kronor i skadestånd till kvinnan, samt bidra till brottsofferfonden.

24-åringen förekommer sedan tidigare i belastningsregistret, och har dömts för både narkotikabrott och snatteri.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om