Standup ger Roberto mersmak

I januari drog Roberto Leander igång Stand Up Comedy på Guldkant, något helt nytt för Västervik. Under våren har man haft fem kvällar och de tre första kvällarna var helt slutsålda. Nu jobbar Roberto med Stand Up, men det är något annat han drömmer om.

Roberto Leander har arrangerat Stand Up Comedy i Västervik. Framöver vill han satsa på en skådespelarkarriär. Foto: Åsa Thaberman

Roberto Leander har arrangerat Stand Up Comedy i Västervik. Framöver vill han satsa på en skådespelarkarriär. Foto: Åsa Thaberman

Foto:

Västervik2016-05-30 17:00

Roberto Leander är uppvuxen i Västervik men hamnade i Oslo av en slump, en flickväns föräldrar erbjöd honom att bo där och han tänkte” att några månader kan jag ju testa”. Månaderna blev till åtta år och under tre år drev han en egen Stand Up klubb i Oslo. I vintras kom turen till Västervik.

– Jag är ju från Västervik och ville känna att jag ger nåt tillbaka till min hemstad säger Roberto Leander när vi träffas i Guldkants bar några timmar innan vårens sista föreställning.

Atmosfären viktigast

– Första gångerna var en jättesuccé, det var mer än fullsatt och många inte fick biljett. Fjärde gången var innan Valborg och då var det inte fullsatt, men mysigt.

– Det är ju atmosfären man vill åt, bara för att det inte är fullsatt blir det inte tråkigt, menar Roberto Leander.

Inför hösten planerar man nya Stand Up kvällar på Guldkant, det blir Al Pitcher som vunnit många humorpris, bland annat ”bästa manliga komiker” 2011, men också en del nya stjärnor.

– Jag väljer gärna några nyare namn som uppvärmning och sen ett riktigt dragplåster. I höst kanske vi startar i Vimmerby också, förhandlingar pågår.

Skådespelardrömmar

Roberto Leander trivs i Norge, annars hade han inte blivit kvar. Han tycker att norrmännen är lite sega, det finns ett talesätt som heter ”ting tar tid” och så är det, mycket tar tid och Roberto är en kille som gillar när det händer saker, helst mycket samtidigt.

– Men det gör inget, även om norrmännen försöker vara arga så låter de ju glada, skämtar han.

Även om Stand Up har varit framgångsrikt är det något annat han drömmer om.

– Jag har en del småroller i norska filmer och TV-serier nu och det är vad jag vill satsa på i framtiden. Drömmen vore att få en roll i en komedi, att vara skådespelare på riktigt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om