Stina Porsgaard är hotelldirektör för Best Western Västerviks Stadshotell. Hon berättar om hur hon kom på idén om att sälja den mat som blir över från restaurangköket, under eftermiddagarna.
- Jag vet själv hur det är att vara småbarnsförälder och hur stressigt det kan vara att laga näringsrik mat till familjen, när man kommer hem efter arbetsdagen.
Samtidigt vill hon minska matsvinnet i restaurangens kök, även om det inte är så mycket.
- Vi har ett väldigt flexibelt kök som lagar mellan 100 till 350 portioner luncher per dag. De lagar maten efterhand och det blir inte så mycket mat över. I måndags som var första dagen vi startade middagsboxen, då hade vi elva måltider och nio av dem såldes.
Läs mer i onsdagens papperstidning
Stina: "Vi slår tre flugor i en smäll"
I måndags var det premiär för Middagsboxen, från Västerviks Stadshotell. Tanken är att minska matsvinnet från hotellets kök, sälja vällagad mat och minska stressen för vad som ska serveras på middagsbordet.
Stina Porsgaard berättar hur Västerviks Stadshotell ska minska matsvinnet. Foto: Ellinor Harrysson
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!