Stor efterfrågan på kolvar

Från att ha justerat kolvar på hobbynivå i en friggebod till att driva ett företag med två anställda, i stora ändamålsenliga lokaler. Roberth Landers har utvecklat sin idé till en förfinad serieproduktion som efterfrågas över hela Europa.

Roberth Landers och nyanställde Fredrik Namnieks. Kolvkam Sweden har vuxit så det knakat de senaste åren och levererar nu till mer än 50 butiker samt flera av de stora vapentillverkarna i Europa.

Roberth Landers och nyanställde Fredrik Namnieks. Kolvkam Sweden har vuxit så det knakat de senaste åren och levererar nu till mer än 50 butiker samt flera av de stora vapentillverkarna i Europa.

Foto:

Västervik2013-10-12 04:06


Roberth Landers företagsidé började på tävlingsbanan när han byggde om sitt eget tävlingsgevär för att få kolven bättre anpassad till kikarsiktet.
- Det här var i slutet av 1990-talet och kolvjusteringen spred sig bland kompisar och folk som var intresserade. Min arbetsgivare var vänlig nog att låta mig använda företagets maskiner för tillverkningen.

Bra utveckling
Efterfrågan växte och under tre år jobbade Roberth Landers parallellt med att tillverka kolvkammar på fritiden och jobbet på Resinit.
- Jag började i en friggebod och flyttade sedan in i ett garage 2006. Men fortfarande var det för trångt.
För drygt sex år sedan bestämde sig Roberth Landers för att satsa fullt ut med företaget Kolvkam Sweden.
- Det gick väldigt bra och 2009 flyttade jag till ändamålsenliga lokaler i Ankarsrum.

Flera stora kunder
Tack vare kontakter inom både tv, skytte och jakt nådde företaget ut till en bredare kundkrets.
- Jag visste att jag gjort rätt när Blaser, en av Europas största vapentillverkare, gjorde en beställning på 500 kolvar.
Läget blev näst intill ohanterligt för Landers på grund av för mycket jobb. 2010 anställdes därför Peter Williamsson.
- Beställningarna fortsatte att komma in och jag bestämde mig för att samarbeta mer med grossister och mindre med privatpersoner. Nu har vi mer än 50 butiker i Norden som återförsäljare och både Sako, Merkel, Blaser och Mauser som kunder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om