Stor nollningsfest oroar skolledningen

Västerviks gymnasium har fått information om att det kommer ordnas insparksfest och nollning någonstans i Västervik ikväll. Arrangörerna uppges vara elever i årskurs tre som går samhälls-, natur- och ekonomiprogrammet.

Västervik2014-09-05 06:33

Västerviks gymnasium informerades om festplanerna på ett föräldramöte i måndags kväll. Enligt uppgifter från föräldrarna ska elever i årskurs tre som går samhälls-, natur- och ekonomiprogrammet anordna insparksfest och nollning för elever i årskurs ett någonstans i Västervik ikväll.
- Vi fick veta att det planeras en fest med alkohol och att arrangörerna tar in betalning i förväg, berättar gymnasiechef Jörgen Jonsson.
Jörgen Jonsson tog föräldrarnas uppgifter på allvar och samtalade med eleverna i årskurs tre redan nästa dag.
- Jag berättade att vi vet om festen och var tydlig med skolans åsikt. Nollning kan medföra att ungdomar tvingas göra saker som de inte vill och som de kanske ångrar i efterhand. Jag tycker inte att det är okej varken ur vuxen- eller skolperspektiv, säger Jörgen Jonsson.
- Eleverna kan tycka att vi inte ska lägga oss i det som händer utanför skoltid, men i det här fallet hör skola och fritid ihop. Ett exempel är om en elev blir fotograferad och bilden läggs ut på sociala medier, då kanske eleven skäms och inte vill gå till skolan av den anledningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om