Stor träff för italienska husbilar

I helgen samlades ett 80-tal husbilar av märket McLouis på Lysingsbadet i Västervik. Det var årsmöte och klubbträff för husbilsvännerna. Mc Louis är den största märkesklubben för husbilsägare i Sverige.

Jane och Thomas Moser från Västervik har gjor många och långa resor med sin husbil.Foto: Åsa Thaberman

Jane och Thomas Moser från Västervik har gjor många och långa resor med sin husbil.Foto: Åsa Thaberman

Foto:

Västervik2017-05-30 13:26

Ett 80-tal snarlika vita, stora husbilar står uppställda på en stor äng på Lysingsbadet. Utanför husbilarna umgås människor, fikar, småpratar och beundrar varandras husbilar. Svenska McLouisklubben har förlagt sitt årsmöte och vårupptakt i Västervik.

– Vi behövde en stor camping där alla kan träffas och där det också finns en lokal där vi kan ha vårt årsmöte, helst mellan Stockholm och Malmö, så Västervik och Lysingsbadet låg bra till, berättar Ulrika Appelberg, ordförande i Svenska McLouisklubben.

Mc Louis är en italiensk husbil med Fiatchassi som ökat i popularitet de senaste åren. Kanske beror populariteten på bra lösningar vad det gäller inredning tror Thomas och Jane Moser som bor i Västervik och är värdar för träffen. De har varit aktiva i klubben under flera år och deltagit i resor som klubben ordnat.

Ett år reste vi till en av fabrikerna som producerar McLouis, den ligger norr om Pisa i Italien, på den resan var 25 husbilar från Sverige med berättar Thomas Moser.

Varför husbil?

– Ja, man får ju ganska många hotellnätter för priset av en husbil, filosoferar Jane Moser, men det är friheten man vill åt.

– Husbilar är mycket enklare än husvagnar, säger Thomas Moser, så fort man har stannat är allt klart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om