Storsatsning för framtiden

Kompetensbehovet inom trärelaterade branscher i Småland väntas bli stort i framtiden. Därför storsatsar Västerviks Gymnasium på skolans finsnickeriutbildning. I onsdags invigdes nyrenoverade lokaler på Östersjövägen. - Det här är en viktig dag för oss. Viktig på så sätt att Västerviks Gymnasium är en av få gymnasieskolor som tycker att den här utbildningen är viktig, säger Pontus Larsson, rektor.

Michael Engström och Christer Hultman, yrkeslärare på finsnickeriutbildningen, är mycket nöjda med de nya lokalerna.

Michael Engström och Christer Hultman, yrkeslärare på finsnickeriutbildningen, är mycket nöjda med de nya lokalerna.

Foto:

Västervik2015-02-27 07:52


I Västervik togs ett strategiskt beslut 2012 i nära samarbete med den lokala branschen att värna om finsnickeriutbildningen i Västervik, detta samtidigt som några andra utbildningar, bland annat teknik, lades ner. Nästa viktiga beslut innebar att flytta in utbildningen till lokaler vid Västerviks Gymnasium på Östersjövägen. Tidigare har utbildningen varit placerad långt utanför det övriga skolområdet. På så sätt får eleverna bättre samhörighet med de andra utbildningarna samtidigt som finsnickerilinjen blir en attraktivare utbildning med ett förhoppningsvis ökat söktryck. Västerviks Gymnasium är en av få gymnasieskolor i regionen som väljer att satsa på finsnickeriutbildningen, när andra gymnasieskolor drar ner.
- Bara inom de närmaste fem, sex åren beräknar branschorganisationer och regionförbund i Småland att behovet av nyrekrytering är runt 1 400 personer. Nästa mål som vi behöver sikta på är att ungdomarna tycker att den här branschen är någonting att satsa på, säger Pontus Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om