Stort intresse för jobbmässa

Att personligheten är viktigare än cv:t när man söker jobb inom servicesektorn stod klart när Västerviks första gemensamma jobbmässa med auditions gick av stapeln på Arenan på Lysingsbadet i lördags. Förhoppningsfulla arbetssökande fick då söka sommarjobb direkt på plats.

Löpande band-principen gällde under Västerviks resorts auditions.

Löpande band-principen gällde under Västerviks resorts auditions.

Foto:

Västervik2014-01-20 08:14


På en scen i står hoppfulla arbetssökande och frågas ut under löpande auditions till Västerviks resort. På den stora scenen berättar Västerviks stadshotell om sina lediga tjänster. I en annan del av byggnaden har Ica Maxi snabbauditions, och på ytterligare ett ställe står olika arbetsgivare i montrar och pratar med intresserade. Överallt i Arenan står det arbetssökande med cv:t i högsta hugg. Ja, full aktivitet råder under jobbmässan.

Clarion först
Det var ICA Maxi, Västerviks Resort, Västerviks Handel och turistbyrån som tillsammans med Arbetsförmedlingen tagit initiativet till mässan. Idén föddes när man under Tillväxtdagen i höstas hade besök av Eva Ottosson Rask, som är "passion manager" på Clarion Sign Hotel i Stockholm. De började med att rekrytera via auditions för att hitta den kompetensen de söker.
- Det här var ett önskemål från arbetsgivarna, att det skulle vara auditions, säger Anki Gass från Arbetsförmedlingen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om