Succé för Slottsholmen

Vid en stor konferens om bland annat lyckade investeringar och företagande i Kalmar län berättade Västerviksbon Björn Ulvaeus om sin stora satsning på utveckling av Slottsholmen. Ett projekt som stött på många problem och där Björn Ulvaeus bara var en natt från att ge upp helt.

Björn Ulvaeus berättar om vägen fram till dagens Slottsholmensatsning.

Björn Ulvaeus berättar om vägen fram till dagens Slottsholmensatsning.

Foto:

Västervik2014-03-31 06:53


Det är klart att det blir ett sju våningar högt byggnadskomplex på Slottsholmen i Västervik men vägen dit har varit lång. Om detta berättade Björn Ulvaeus vid konferensen Det goda exemplets makt i Kalmar i fredags.
Björn Ulvaeus var ditbjuden som en av fyra företrädare för framgångsrika investeringar i Kalmar län.
Björn Ulvaeus berättar om allt gnäll kring Slottsholmen ända tills kommunen tog ansvar för att göra något åt förfallet mitt i centrum.
- Då klack det till i mig. Kanske vi kunde gör något, berättar Björn Ulvaeus och förklarar att han vid den tiden var involverad i ett annat fastighetsutvecklingsprojekt tillsammans med en partner.
Björn Ulvaeus presenterade sina planer och blev väl emottagen.

Räddaren i nöden
- Man gjorde vågen, räddaden i nöden kände jag mig som, säger Björn Ulvaeus som förstod att Västerviksborna skulle reagera på planerna.
Slottsholmen är en speciell och viktig plats i Västervik. Det var där som stadens historia började när en borg byggdes för att skydda ursprungliga Västervik (dagens Gamleby) och där växte senare den nya staden upp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om