Succé för småländskt mathantverk

I helgen samlades hela landets småskaliga mattillverkare i Tantolunden i Stockholm, för att på plats visa storstadsbornas vilka specialiteter som finns att avnjuta i olika landsändar.
En av juryns medaljer gick till Smultronboda utanför Edsbruk, för en annorlunda fårfilé.

Krister Matsson berättar om Smultronbodas produkter för en kund. Senare fick han medalj av matjuryn på Smaklustmässan.

Krister Matsson berättar om Smultronbodas produkter för en kund. Senare fick han medalj av matjuryn på Smaklustmässan.

Foto:

Västervik2009-08-27 06:21


Totalt deltog cirka 350 mathantverkare i evenemanget och av dessa kom 60 stycken från Småland, Blekinge och Öland.
Samordnare för hela den gruppen var Elisabet Storck från Klintemåla mellan Hjorted och Tuna.
- Även om vädret inte var lika fint som i fjol kom det uppskattningsvis 100 000 människor till Tantolunden under de tre matdagarna och var än man gick kunde man provsmaka på lokalt odlad och tillverkad mat, berättar Elisabet - nyss hemkommen från Stockholmsäventyret.
Ett flertal lokala matentreprenörer från vår region deltog. bland annat Håkan Jonsson (Glada grisar), Låxbo lantkök, Wadstens chark och Smultronbodaprodukter som håller till utanför Edsbruk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om