SUCCÉBACKEN LÄMNAR: Kontraktet skrevs på i helgen

Nu är det klart. Västerviks IK:s succéback Oskar Drugge lämnar VIK för konkurrenten i HockeyAllsvenskan, Vita Hästen. Under helgen skrev parterna på kontraktet.

FÖRLORAD FÖR VIK. Succébacken Oskar Drugge lämnar Västervik för Vita Hästen. I helgen skrevs kontraktet på.

FÖRLORAD FÖR VIK. Succébacken Oskar Drugge lämnar Västervik för Vita Hästen. I helgen skrevs kontraktet på.

Foto:

Västervik2016-04-11 05:27


Sejouren i Västerviks IK blev bara ettårig för succébacken Oskar Drugge.

Vår tidning har tidigare berättat om att 23-åringen, fostrad i Luleå och som har karriärens starkaste säsong bakom sig (31 poäng på 40 matcher), under en tid har kopplats samman med Vita Hästen. Nu sitter även hans namnteckning på ett kontrakt med VIK:s konkurrent i HockeyAllsvenskan. Det berättar en källa med god insyn i Vita Hästens organisation för vår tidning.

- Kontraktet skrevs på under helgen, berättar han.

Till slut stod Drugges val mellan Vita Hästen och IK Oskarshamn, som också gav sig in kampen om den offensive backen - en kamp som Norrköpingsklubben alltså vann.

- Jag kan varken bekräfta eller dementera. För mig är det inte klart förrän jag har sett ett underskrivet kontrakt och det har jag inte gjort, säger Vita Hästens VD Fredrik Jensen när vi når honom på söndagskvällen.

Du har inte sett det "än", menar du?
- Haha. Om det du säger stämmer, så vore det självklart positivt för oss. Oscar är en offensiv, spelskicklig och rörlig back, som vi har bra koll på. Jag har sett honom några gånger under säsongen, medan Niklas (sportchefen Czarnecki) har sett Västervik vid ett tiotal tillfällen, säger Jensen.

Oskar Drugges övergång från Västervik till Vita Hästen väntas bli officiell under måndagen.

UPPDATERING:

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om