Den mobila fritidsgården startade tidigare i höstas, och har fått en flygande start. Redan tidigare har beslutet tagits att verksamheten ska övergå från ett tidsbegränsat försök till att bli permanent. I veckan presenterades en utvärdering för politikerna i kommunstyrelsen.
– Jag besökte själv den mobila fritidsgården när den var på Fågelbäret i tisdags. Det verkar fungera superbra, berättar kommunstyrelsens ordförande Dan Nilsson.
Både han och kommunstyrelsens vice ordförande Conny Tyrberg (C) tycker att modellen med en fritidsverksamhet som flyttar runt i stadsdelarna, och på så sätt kan möta fler barn, är ett bra och flexibelt sätt att använda resurserna.
Dan Nilsson lägger dock till att det finns detaljer man behöver skruva på.
I utvärderingen framkommer det att tillströmningen av barn och ungdomar innebär en utmaning.
"Det har inneburit en mycket hög arbetsbelastning för den minimala bemanningen", skriver kulturchefen Maria Rudbo och förvaltningsledare Ulf Kullin i utvärderingen.
Bland annat är lokalerna på Fågelbäret trånga. Man efterlyser också resurser för att kunna bemöta barn med särskilda behov.
Den mobila fritidsgården innebär att personal och materiel måste flyttas runt. Här efterlyser man bättre transportmöjligheter. Helst hade velat haft en buss, men just nu undersöker man inköp av två lådcyklar.
Kommunstyrelsens ordförande Dan Nilsson är försiktig i sina kommentarer.
– Jag ger inga skarpa löften, men det här är något vi tar med oss in, bland mycket annat, i den kommande budgetprocessen.