Summer Groove i Stefanhallen

I helgen kunde man lära sig att gå och dansa snyggt i högklackat. Det var Västervikstjejen Frida Svensson som i många år arbetat som dansare utomlands som för andra året ordnade workshopen Summer Groove som förutom högklackat bjöd på många olika dansstilar.

Karin Liss, Jill Weidenstolpe och Anna Lundgren tar en heels-klass, hur man dansar snyggt och säkert i högklackat.Foto: Åsa Thaberman

Karin Liss, Jill Weidenstolpe och Anna Lundgren tar en heels-klass, hur man dansar snyggt och säkert i högklackat.Foto: Åsa Thaberman

Foto:

Västervik2016-08-02 16:50

För andra året i rad ordnade Frida Svensson dansworkshopen Summer Groove i Stefanhallen i Västervik. Hon är uppvuxen i Västervik men har efter studier på Balettakademin i Stockholm dansat över hela världen. I två och ett halvt år bodde hon i New York, fick sedan stipendium och flyttade till Los Angeles och har sedan hunnit bo i både London, Paris och Tyskland. Hon har arbetat hårt och tagit vara på alla chanser och möjligheter.

– Om man ska komma någonstans måste man slita järnet och aldrig ge upp!

Nu är hon tillbaka i hemstaden för att dela med sig av sina kunskaper.

– Det var en sån härlig energi här förra året, så jag ville gärna komma tillbaka. Jag har varit så länge i dansvärlden nu och jag känner att jag vill jobba mer med klasser och att organisera workshops.

Höga klackar

Summer Groove anordnades lördag och söndag och här fanns flera olika klasser att välja på, hiphop, modernt och en heels-klass, hur man går och dansar snyggt i höga klackar.

– Jag blev kär i den här stilen i Los Angeles. Det är viktigt att kunna gå och föra sig snyggt i höga klackar, att känna sig bekväm helt enkelt.

Frida berättar att höga klackar börjar bli populärt även för män, på Madonnas senaste turné hade hon dansare i höga klackar och i Stockholm har hon haft flera killar som deltagit i heels-klasserna.

Workshopen är tänkt för alla, från hobbydansare till dansproffs i åldrarna 14 och uppåt.

– Viktigast är passionen och intresset för dansen!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om