Svårt att passera flaskhals vid Slottsholmen

Under byggnadsarbetena vid Slottsholmen har trafikanter fått finna sig i att vara mer trångbodda än vanligt.

Det är svårt att mötas på Slottsholmsleden, något som vissa upplever som trafikfarligt.

Det är svårt att mötas på Slottsholmsleden, något som vissa upplever som trafikfarligt.

Foto: Marie Kerrolf

Västervik2018-06-15 06:00

Slottsholmsleden har under en tid varit delvis avstängd och trafikljus har då reglerat trafiken. Dessa är sedan en tid tillbaka borttagna och i stället är det bilister som kommer från stan som har företräde när två bilar inte kan mötas.

– Det är vansinnigt, vi som bor på andra sidan kan bli stående i evigheter och inte komma förbi. Hur ska det då bli när stan fylls med ännu mer folk som kanske vill ta sig till Gränsö för att bada? säger en person som varit i kontakt med VT, men som vill vara anonym.

Personen påtalar också det trafikmässigt farliga när många fordon samsas på liten yta. Fortfarande pågår en hel del arbeten på platsen, just nu på den befintliga gång- och cykelbanan. Det gör att en del av vägen skärmats av för att bilister och fotgängare ska kunna färdas säkert på vägen.

– Men häromdagen tvingades cyklisterna ut i den redan trånga gatan då det stod grävmaskiner på cykelbanan.

När VT besöker platsen på torsdagseftermiddagen flyter trafiken på relativt lugnt. De bilar som möts får precis plats på vägens bredd. Problemen uppstår främst när större fordon passerar. Då tvingas något av fordonen vänta och trots vägskyltar tycks det vara lite av djungelns lag som gäller när det avgörs vem som först ska få passera flaskhalsen.

De personer från byggföretaget Skanska som arbetar med att göra i ordning gång- och cykelbanan bekräftar att det kan bli trångt ibland men menar att det samtidigt håller nere hastigheterna på platsen, där de annars anser att många inte följer de angivna gränserna.

Näst på tur står asfaltering av vägbanan. Det görs i början av nästa vecka och då kommer vägen att bli jämn och bred igen. Dock kommer avskärmningen att ställas tillbaka efteråt då arbetena på gång- och cykelbanan pågår ytterligare en tid. Planen är att allt ska vara klart till vecka 27, en vecka innan Visfestivalen.

VT försökte under torsdagen nå ansvariga på kommunen och Skanska, utan att lyckas.

Skyltar om företräde har ersatt trafikljus vilket gör det svårare för personer som kommer från Norrlandssidan att ta sig igenom.
Skyltar om företräde har ersatt trafikljus vilket gör det svårare för personer som kommer från Norrlandssidan att ta sig igenom.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!