Sven-Ingvars hyllades i stadsparken

Sven-Ingvars stod i rampljuset när Bo Ulvan med orkester gästade stadsparken i Västervik.

Bo Ulvan både sjöng och berättade om Sven-Ingvars.

Bo Ulvan både sjöng och berättade om Sven-Ingvars.

Foto: Ulrik Alvarsson

Västervik2018-07-19 21:30

Den 22 mars förra året avled Sven-Erik Magnusson, sångaren och frontman i Sven-Ingvars. Vid det laget hade det slitstarka bandet funnits i över 60 år. Med en så lång karriär så finns det en stor låtskatt att ösa ur.

Det var precis vad som gjordes på torsdagskvällen i Västerviks stadspark. På scenen stod en kvartett ledde av sångaren Bo Ulvan. Det bjöds inte bara på musik, utan det berättades om bandets långa karriär.

Från de första stapplande stegen i orten Slottsbron utanför Karlstad. Första spelningen kunde gått bättre åtminstone ekonomiskt. Sven-Erik Magnusson hade glömt bort spelningen och tvingades ta en taxi. Taxinotan blev dyrare än bandets gage.

En annan, än större ekonomisk missräkning, var när bandet när det var som populärast i slutet av 60-talet gjorde filmen "Under ditt parasoll". Filmen blev ett fiasko, och var nära att knäcka bandet ekonomiskt.

Men naturligtvis berättades det om framgångarna också. Hur bandet vågade göra något annorlunda och i början av 70-talet göra en skiva med Frödingtolkningar.

Publiken bjöds på ett pärlband av välkända låtar – som "Te' dans mä Karlstatösera", "Ett litet rött paket" och "Två mörka ögon".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om