Tank i diket – tömdes på 50 ton gödsel

En tankbil har hamnade i diket under söndagen, vilket orsakade totalstopp i trafiken i flera timmar. Tanken behövde tömmas på gödsel innan vägen kunde öppnas för trafik, men runt klockan 19 var vägen åter körbar.

Västervik2019-02-03 16:25

Klockan 16.08 inkom ett larm om singelolycka på Loftagatan norr om Gamleby. Det visade sig vara en tankbil full med gödsel som hamnat i diket.

– Det är mycket halt på platsen. Det är vinterväglag överallt, sade Richard Brown vid räddningstjänsten i Västervik.

Tankbilen stod i vägen för trafiken på platsen, som fick dirigeras om.

– Bakdelen av den här tankbilen ska vara i diket. Då är den väl delvis i diket och delvis uppe på vägen, sade Ola Nilsson vid SOS Alarm.

Gödseltanken hade inte börjat läcka efter dikeskörningen, men för att kunna bärga bilen fick man tömma hela tanken på 50 ton gödsel.

– Det blir totalstopp i flera timmar. Tanken måste tömmas på 50 ton gödsel innan den kan bärgas, så det tar lite tid. Det blir nog påverkan hela kvällen, sade Patrik Fors, presstalesperson vid polisen region syd.

Ingen behövde föras till sjukhus efter händelsen och chauffören kunde själv ringa bärgare. Runt klockan 19 var bärgningen klar, och vägen kunde åter öppnas för trafik, berättar Assistancekåren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!