Det är Anders Johansson som driver Konfektboden i Västervik som utökar sin verksamhet med ett bageri och karamellkokeri i Gunnebo centrum.
– Idén har funnits med hela tiden, säger Anders Johansson.
Frukt och bär som ska användas i produktionen kommer att köpas in från privata villaägare i området, för att få det så lokalproducerat som möjligt.
– Det gäller att skapa något eget, det är det unika som säljer. Det gäller att hitta det som inte går att hitta någon annanstans, tillägger han.
Under de månader som Konfektboden har varit öppen har Anders Johansson märkt att vissa produkter är svåra att få tag på. Till att börja med satsar han på marmeladgodis, karameller samt brända mandlar.
– Vi kommer utveckla produkterna och experimentera vartefter tiden går.
Han menar att det finns en efterfrågan på produkter som är fria från laktos, gluten och socker och tanken är att bageriet ska erbjuda det. Men bageriet kommer även att baka på vetemjöl, socker och mjölkprodukter.
Hittills har Anders Johansson hunnit anställa två personer som ska arbeta i bageriet, själv kommer han starta arbetsdagen i Gunnebo och sedan fortsätta till Konfektboden i Västervik.
– Jag söker också efter en konditor, men det är svårt att hitta.
Han håller precis på att flytta in i före detta pizzerians lokaler på orten. Så småningom behövs ytterligare en ugn och en del maskiner, men tanken är att verksamheten börjar med befintlig pizzaugn.
– Vi kommer inte att erbjuda allt med en gång. Vi börjar med ett 30-tal produkter. Sen utökar vi och lyssnar vad kunden vill ha.
Det är ännu inte bestämt när bageriet slår upp portarna, än återstår ordningsställande, provbakning och städning.
Vad tror du om risken, kommer det att finnas lönsamhet i verksamheten?– Jag tror att det kommer gå bra, det finns en efterfrågan på bröd på orten. Jag är inte alls bekymrad.