Teatervåren bjuder på komik och lyrik

Vårens utbud hos Västerviks Riksteaterförening startar med en föreställning som fått idel lovord i pressens recensioner. I januari äntrar nämligen skådespelaren och ståuppartisten Özz Nucirc;jen scenen på Bryggaren i Västervik med sin föreställning ”Özz Nucirc;jen är Rikard III”.

Özz Nucirc;jen i föreställningen om Rikard III. Foto: Sören Vilks

Özz Nucirc;jen i föreställningen om Rikard III. Foto: Sören Vilks

Foto:

Västervik2017-01-16 14:30

Hertigen av Gloucester, blivande kung Rikard III är maktgalen, manipulativ och bitter. Vägen mot kungakronan fylls av missgrepp och intriger när Özz gör alla roller fritt efter William Shakespeare i det klassiska dramat ”Rikard III”. Ett annorlunda klassiskt drama om makt och galenskap.

I februari ges en komisk, men också tänkvärd, föreställning på Soppscenen, Västerviks Stadshotell. Komikern Yvonne Skattberg ger där ”Alla har ADHD” som är en hejdlös drift med det högaktuella ämnet. Yvonne Skattberg har jobbat med standup och föreläsningar i många år.

Hon blev 2007 utsedd till årets kvinnliga ståuppkomiker på svenska ståuppgalan.

Emil Jensen är en av Sveriges idag hetaste artister inom genren komik, lyrik och musik. I mars ger han föreställningen ”Flyktpotatis” på Bryggaren där han väver samman musik, mellansnack och poesi. Emils sommarprat i P1 2016 blev ett av årets mest bejublade program. Han har genom åren mottagit en mängd priser och utmärkelser såsom Hoola Bandoola-priset och Frödingpriset.

Under mars månad ges föreställningen ”Sånger från en inställd skilsmässa”, baserad på Mikael Wiehes album. Han skrev sina tretton kärlekssånger till hustrun efter att deras tjugoåriga äktenskap kraschade och där låtarna beskriver smärtan av att bli lämnad. En kärlekshistoria som här berättas av två sångare, tre dansare och fyra musiker.

Emil Jensen ger Flyktpotatis. Foto: Klara G
Emil Jensen ger Flyktpotatis. Foto: Klara G
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om