Tillbaka till 1500-talet på lovet

Nästa vecka firas sportlovet med olika aktiviteter i kommunen. På Västerviks museum kan barnen fördjupa sig i 1500-talet. - Vi vill förmedla att ett museum är en plats där man lär sig, har kul och är aktiv, säger Adam Norman, museipedagog.

Adam Norman är museipedagog på Västerviks museum.

Adam Norman är museipedagog på Västerviks museum.

Foto:

Västervik2015-02-14 05:06


Utställningen om Mars Makalös intresserar inte bara den äldre publiken. Det är också en spännande miljö för den yngre generationen. På tisdag, onsdag och torsdag nästa vecka är Västerviks museum öppet för sportlovslediga barn. Adam Norman ansvarar för aktiviteterna.
- Vi går tillbaka till 1500-talet och Mars makalös. Under vintern har vi har tagit fram kopior av kläder och verktyg som barnen får testa, berättar han.

Grund för de moderna sagorna
För första gången kommer Västerviks museum att erbjuda guidningar om Mars som är anpassade för den yngre publiken.
- Vi har haft skolklasser här förut, men det här blir annorlunda. Här kan det bli väldigt blandade grupper med barn från kanske fyra till tolv år, det blir ett speciellt anslag. Jag kommer fortfarande att gå in på detaljer, men berätta på ett annorlunda sätt, säger Adam Norman.
Trots att det är flera hundra år sedan 1500-talets tid, går det fortfarande att se spår av medeltiden i dagens samhälle, också i barnens miljö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om