Tindered utvecklar trädgårdskoncept

Ett stort gammeldags växthus där både ätbart och blomster ska odlas. Det är tanken bakom Tindered Lantköks nya trädgård. Ett projekt som sjösätts i samband med 25-årsjubileumet.

Annette Hjalmarsson fortsätter utveckla gårdens och restaurangens koncept med hjälp av odling. Här ska snart ett växthus ta plats.

Annette Hjalmarsson fortsätter utveckla gårdens och restaurangens koncept med hjälp av odling. Här ska snart ett växthus ta plats.

Foto: Lena Dahlberg

Västervik2016-04-19 16:30

Annette Hjalmarsson, som driver Tindered Lantkök tillsammans med döttrarna Isabelle och Louice, har länge haft tankar på att fortsätta utveckla gårdens och restaurangens koncept med hjälp av odling. Grönsaker, kryddor och blommor som dels ska användas i restaurangen, dels säljas direkt till kunderna.

– Än så länge är bara det grundläggande markarbetet gjort, nu väntar vi på anbud från olika entreprenörer innan vi kan fortsätta, säger Annette Hjalmarsson.

Liten skala 2016

Det 100 kvadratmeter stora växthuset ska ligga intill sjön. Strax bredvid görs plats för en parkering.

– Där ska vi även ha laddstationer till elbilar.

Även om arbetet är i full gång kommer det ta lite tid innan det går att se något växthus från E22:an. Nu letar man leverantör av växthus, sedan tar det runt sex veckor innan det kan levereras.

– Vi har anlitat ett par duktiga trädgårdsmästare som ska hjälpa oss att komma igång med växterna. Sommaren 2016 blir det odlingar i mindre skala, däremot räknar vi med att vara igång fullt ut till säsongen 2017.

Vill växa

Satsningen på Tindered Trädgård innebär ytterligare ett ben att stå på för företaget.

– Vi tänker oss att konceptet med trädgård och odling kommer växa framöver. Vi är måna om att använda oss av så mycket närodlat som möjligt och mer nära än så här kan det inte bli.

–Nu börjar vi i liten skala så får vi se vad nästa steg blir.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om