Tips om hur man undviker tillsatser

Varje år stoppar en svensk medelkonsument i sig 7,3 kilo tillsatser.
Sverige är det land i EU som tillåter flest antal tillsatsämnen i Europa, 72 stycken. Tommy Svensson var på Bryggaren i torsdags kväll och föreläste om den mat vi stoppar i oss och hur vi ska kunna undvika de farligaste ämnena.

Tommy Svensson framför delar av den mat som han föreläste om under torsdagskvällen.

Tommy Svensson framför delar av den mat som han föreläste om under torsdagskvällen.

Foto:

Västervik2013-02-23 05:06


- Dessa fantastiska Västerviksbor, varje gång som jag kommer hit och föreläser om mat, är det fullsatt, sa Tommy Svensson när han inledde sitt föredrag om tillsattser i maten vi äter i Sverige.

Giftiga och cancerframkallande
Det var nionde gången som författaren och föreläsaren Tommy Svensson besökte Västervik. Den här gången handlade föredraget om de tillsatser som vi i svenskar får i oss via maten, hela 72 ämnen är tillsatsämnen får blandas i vår mat, det är mest i hela EU. En medelsvensk får i sig 7,3 kilo tillsatsämnen om året, de flesta är giftiga och cancerframkallande.
- I Sverige tittar konsumenterna först på bäst före datum, därefter på prislappen och sist på innehållsförteckningen. Det ska stå på förpackningen vilka tillsatsämnen som varan innehåller utom i ett undantag, det är djurmat. Enligt konsumentverket behöver det inte stå på djurmaten vad den innehåller eftersom djur inte kan läsa, sa Tommy Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om