Tjuvstart pÄ Visfestivalen

Torsdagen Àr hÀr och under kvÀllen börjar Visfestivalen. PÄ Slottsholmen har dagen tjuvstartat.

Miranda Murre Eriksson, Maja Bergsén och Johanna Gustafsson hoppas pÄ tips och rÄd i musikbranschen.

Miranda Murre Eriksson, Maja Bergsén och Johanna Gustafsson hoppas pÄ tips och rÄd i musikbranschen.

Foto: Moa Dahlgren

VĂ€stervik2019-07-11 18:46

VÀsterviks musiker har samlats inne pÄ Slottsholmen. De ska fÄ lyssna till tvÄ legender som pratar om sina lÄtskrivarprocesser. Det Àr andra Äret som eventet Every Song Has a Story hÄlls i samband med Visfestivalen. Förra Äret var det Sabina Ddumba och Björn Ulvaeus, i Är Àr det Björn Ulvaeus och Plura Jonsson.

Inne i lokalen pĂ„ Slottsholmen bjuds det pĂ„ bubbel och snacks. Det rĂ„der god stĂ€mning runt baren under förminglet. Ännu har bara nĂ„gra fĂ„ personer tagit plats pĂ„ stolarna framför scenen. TvĂ„ av dem Ă€r Harry Lund och Salar Liew. De hĂ„ller sjĂ€lva pĂ„ med musik och spelar bĂ„de tillsammans och var för sig. Salar Liew ser fram emot att fĂ„ lyssna pĂ„ artisterna.

– Plura Ă€r ju en bonus. Men det Ă€r bra att Björn pratar, han Ă€r ju hĂ€rifrĂ„n.

Även Harry Lund tycker att artisterna Ă€r ett bra val.

– De Ă€r ju nĂ„gra av de största musikskaparna i Sverige.

Killarna hoppas pÄ att fÄ höra om de stora artisternas egna erfarenheter av musikskapande men ocksÄ att fÄ ta del av publikens erfarenheter.

– Jag tror att det Ă€r mĂ„nga hĂ€r i rummet som Ă€r vĂ€ldigt kompetenta, sĂ„ det kan nog bli vĂ€ldigt lĂ€rorikt, sĂ€ger Salar Liew.

Även Harry Lund ser resten av publiken som ett plus.

– Att alla musiker i VĂ€stervik fĂ„r trĂ€ffas sĂ„ hĂ€r; prata, dela med sig av erfarenheter och knyta ny kontakter, tror jag Ă€r viktigt för musiklivet i stan.

Johanna Gustafsson Àr en annan av besökarna pÄ eventet. Hon, precis som alla andra i publiken, vill ta del av de erfarna artisternas erfarenheter.

– Men ocksĂ„ för att fĂ„ en större förstĂ„else för musikbranschen. Det Ă€r svĂ„rt att fĂ„ info om det pĂ„ nĂ„got annat sĂ€tt.

Uppe pÄ scen presenteras artisterna. Hela publiken applÄderar nÀr Björn Ulvaeus och Plura Jonsson kliver upp pÄ scen och slÄr sig ner i varsin fÄtölj och börjar prata musik.

Plura Jonsson och Björn Ulvaeus ska prata om lÄtskrivandet pÄ scenen i Slottsholmen.
Plura Jonsson och Björn Ulvaeus ska prata om lÄtskrivandet pÄ scenen i Slottsholmen.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!