Tofvehult öppnar upp för våren

En stilla ro vilar över kaféet i Tofvehult. Lite lojt ligger det ljusgula stora huset där och gottar sig i vårsolen. Men det är ett bedrägligt lugn för inne i huset pågår förberedelserna för fullt. Lena och Peter Göransson våröppnar nämligen nu till helgen.

Peter och Lena Göransson ser fram emot säsong nummer 14. "Vi har en hel del nyheter, bland annat sommarpub i ett skyddsrum från 30-talet".

Peter och Lena Göransson ser fram emot säsong nummer 14. "Vi har en hel del nyheter, bland annat sommarpub i ett skyddsrum från 30-talet".

Foto:

Västervik2012-03-01 07:30


Tofvehult är vid det här laget ett etablerat namn i kafé- och konferenssammanhang. Kaféet har en magnetisk inverkan på både kommuninvånare och mer långväga besökare under sommaren, men även julbord och andra arrangemang lockar.
- Vi har öppet fram till jul, sedan drar vi oss tillbaka för att vila och samla inspiration till en ny säsong. I mitten av januari är vi igång för fullt med planering och igångsättande av nya idéer, säger Peter Göransson.

Kafferep och pub
Paret Göransson breddar hela tiden sin verksamhet och förutom kafé, konferens och boende erbjuds även en rad olika aktivitetspaket såsom paddling, ridturer och klättring.
- När det gäller kafé-nyheter har vi nu även soppluncher med hembakat bröd, berättar Lena. Kafferep med sju sorters kakor och några buffékvällar blir det också. Dessutom håller vi på att iordningställa en pub i ett gammalt skyddsrum från 30-talet - det blir riktigt mysigt!

Nya boksläpp
Fler nyheter på boksidan är att vänta. Lena och Peter har tillsammans med fotografen Johnny Franzén haft ett intensivt arbete med att jobba fram innehållet i den nya boken Julen i Tofvehult som släpps i september.
- Vi har faktiskt ännu ett boksläpp på gång, avslöjar Lena. Det ska bli en barnkokbok där Märta och Ebba Franzén ska få vara med och påverka innehållet. Den ska bli väldigt spännande att göra!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om