Tog kvinna på könet på nattklubben – får böta femsiffrigt

En 26-årig Västerviksbo har dömts till att betala 12 000 kronor i böter, efter att ha gjort sig skyldig till sexuellt ofredande på nattklubben La Scala i Oskarshamn. Enligt domen ska 26-åringen ha tagit ett stabilt grepp kring en kvinnas kön.

Västervik2016-11-22 10:19

Händelsen inträffade på Oskarshamnskrogen La Scala i januari tidigare i år.

Två kvinnor som besökte nattklubben anmälde att en man – den nu dömde 26-åringen – utsatte dem båda för sexuellt ofredande.

Tingsrätten finner dock bara det ena ofredandet styrkt. Detta ska enligt redogörelsen i domen gått till enligt följande:

”YY (kvinnan) har berättat att XX (den dömde 26-åringen) passerade förbi henne när hon samtalade med ZZ (ett vittne) och att XX då tog ett stabilt grepp i skrevet på henne och om hennes underliv. Hon har vidare uppgett att hon såg att den person som senare omhändertogs av polis var den person som utförde denna handling mot henne. Vittnet ZZ har uppgett att en man passerade förbi honom och YY när de två talade med varandra och att mannen greppade om YY:s underliv.”

Den andra anmälan om sexuellt ofredande, som tingsrätten inte finner styrkt, beskrivs i korthet som att den dömde 26-åringen tagit en annan kvinna på könet, och enligt ett vittne uttalat att han skulle ”knulla henne”. Detta har dock inte kunnat styrkas i utredningen.

26-åringen omhändertogs under kvällen och polis och fick tillbringa natten i fyllecell. Han har i förhör nekat till brott.

Förutom böter på 12 000 kronor ska 26-åringen betala 5 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om