Trafikverket ser ingen nationell nytta med ny infart

Trafikverket ser ingen nationell nytta med en ny infart till Västervik. Det enda de kan tänka sig att finansiera är en mindre del av de cirka 50 miljoner som en ny trafikplats längs E22 skulle kosta. - Det finns inte på kartan att vi ska finansiera en ny infart, säger Trafikverkets samhällsplanerare Lars Bergström.

Inget nationellt intresse. Det ser inte Trafikverket att det finns för en ny infart in till Västervik och därför kommer man inte stå för någon finansiering.

Inget nationellt intresse. Det ser inte Trafikverket att det finns för en ny infart in till Västervik och därför kommer man inte stå för någon finansiering.

Foto:

Västervik2014-10-17 06:57


Västerviks två största partier, Socialdemokraterna och Moderaterna, är positiva till en ny infart söder om Västervik som uppskattas kosta runt 200-400 miljoner kronor. I gårdagens tidning berättade kommunalrådet Harald Hjalmarsson att han hoppas på att Trafikverket står för hälften av kostnaden.
Hjalmarsson verkar få tänka om. Trafikverket har inget intresse för att finansiera en ny infart.
- En ny infart är ett ansvar för Västerviks kommun och så har förutsättningen för det här projektet alltid varit. Vi ser ingen nationell nytta med en ny infart och jag har väldigt svårt att se vad som skulle motivera att vi finansierar. Det tar lång tid att åka in i Västervik centrum idag, men det beror på att kommunen har lagt till verksamhet längs sin infart och därmed huggit sönder den. Kommunen måste ta ansvar för sitt handlande, säger Bergström och fortsätter:
- Harald Hjalmarsson borde läsa på. Han är klok och duktig, men jag är förvånad över att han kör det här ett varv till. Det förstår jag inte.
Kan något förändra er inställning?
- Vi är i ett väntläge nu. Nästa steg är att ta fram en vägplan och vi har gett besked om att finansiera en del av trafikplatsen, men sedan inte fått något svar från kommunen som vill något helt annat. Vi står väldigt långt ifrån varandra och jag ser inte hur vi kan jämka ihop oss. Vi har gjort och gör ganska mycket i norra länet, men vi kan inte göra alla nöjda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om