"Trafikverkets bud orimligt"

Trafikverkets ljumma intresse för en ny infart till Västervik förvånar Harald Hjalmarsson (M). - Lars Bergström säger att man inte ser något nationellt intresse. Men för flera år sedan skrev vi en avsiktsförklaring med Trafikverket där det står att en södra infart är av både nationell och regional betydelse, säger Västerviks ordförande i kommunstyrelsen.

Harald Hjalmarsson har ingen förståelse för Trafikverkets bristande intresse för en ny infart till Västervik.

Harald Hjalmarsson har ingen förståelse för Trafikverkets bristande intresse för en ny infart till Västervik.

Foto:

Västervik2014-10-21 06:56


Trafikverkets samhällsplanerare Lars Bergström ser inget nationellt intresse i en ny infart till Västervik - och kan bara tänka sig att lägga fem-åtta miljoner av projektets totala kostnad på 200-400 miljoner kronor.
Det berättade vår tidning i fredags.
- Det Lars Bergström angivit känns inte verklighetsförankrat när man för några år sedan skrev på en avsiktförklaring där det står att en södra infart är av nationell betydelse. Det förvånar mig att Lars Bergström försöker blockera lösningar, säger Harald Hjalmarsson.

"Orimligt"
Enligt Bergström kan Trafikverket tänka sig att bekosta en mindre del av avfarten på E22.
- Det innebär att Trafikverket är beredda att lägga några enstaka procent och det förefaller som att man frångått sin tidigare uppfattning i så fall. Man kan alltid diskutera krontal, men att säga att det är viktigt och sedan lägga en-två procent faller på sin orimlighet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om