Tre fjärdedelar är avklarade

Att genomföra "En Svensk Klassiker" är målet för Jonas Henriksson, Kåre-Ivar Skaro och Fredrik Hallberg. Nu är Vasaloppet, Vätternrundan och Vansbrosimningen avklarade. I september väntar Lidingöloppet.

Fredrik Hallberg, Kåre-Ivar Skaro och Jonas Henriksson cyklade Vätternrundan på cirka tolv timmar.

Fredrik Hallberg, Kåre-Ivar Skaro och Jonas Henriksson cyklade Vätternrundan på cirka tolv timmar.

Foto: Emelie Johansson

Västervik2016-07-18 06:00

I början av maj träffade Västerviks-Posten trion när längdskidorna var lagda på hyllan och cykelträning stod först på schemat.

Jonas - hur gick Vätternrundan, 30 mil som kördes nattetid?

– Den gick jättebra. Planen var att cykla tillsammans under hela loppet, men vi gick med i en grupp där vi tappade bort varandra så efter cirka 20 mil delade vi på oss. Jag cyklade på elva timmar och 45 minuter, de andra på cirka tolv timmar. Vi hade räknat med tolv timmar, så vi är nöjda.

Cyklade hela natten

Trion startade klockan åtta på kvällen den 16 juni. 250 cyklister släpptes varannan minut fram till lunchtid dagen efter.

Hur var det att cykla nattetid?

– Det gick bättre än vi trodde. Vädret var bra till att börja med men i Hjo kom det en jätteskur, sedan cyklade vi 2,5 timmar i regn. Det gick bra men man måste vara lite mer försiktig då. När vi kom i mål var det käk och dusch, sedan somnade vi ovaggade.

– Jag är väldigt imponerad över Fredriks och Kåre-Ivars prestation, de cyklade på bra, säger Jonas som är den i gänget som cyklat mest.

Lärdomar inför fler Vätternrundor?

– Jag kan tänka mig starta vid fyratiden på morgonen istället, och att vi är fler som kör tillsammans, säger Jonas.

– Ju fler, desto lättare. Man får slita mer om man är få.

Motiverad inför löpningen

Vansbrosimningen, tre kilometer i 17-gradigt vatten, är nyligen avklarad. Den 9 juli åkte Jonas, Kåre-Ivar och Fredrik sammanlagt 84 mil i bil för att simma en timme.

– Skulle jag göra om det så är det nog bättre att åka upp dagen före, kommenterar Jonas, som med sina 57 minuter fick snabbaste tiden av de tävlande som var från Västervik.

– Det var kalasväder, men när jag och Fredrik gått i mål kom det in hagel och åska, som Kåre hamnade i. Vi blev lite oroliga för att han inte skulle gå i mål, men det gick bra.

Lidingöloppet, tre mil, går av stapeln den 24 september.

– Nu är det bara att sätta igång att nöta mil, jag har aldrig sprungit så långt, säger Jonas Henriksson.

– Men motivationen är på topp. Jag tänker göra fler klassiker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om