Trio döms efter bråk i Överum

En trio bestående av två män och en kvinna döms vid Kalmar tingsrätt för bland annat grov misshandel och olaga hot. Samtliga döms till fängelsestraff.

Västervik2018-03-07 12:00

De två männen, födda 1992, döms båda till fängelse i två år och sex månader. Brotten de döms för är bland annat grov misshandel, övergrepp i rättssak och olaga hot.

Kvinnan, född 1995, döms för olaga hot och misshandel. Hon döms skyddstillsyn förenat med ett fängelsestraff på tre månader.

Flera av brotten är kopplade till en händelse på Pildammsvägen i Överum den 17 december. De två männen ska då ha utsatt en annan man för svår misshandel, samtidigt som de sprayat honom i ansiktet med pepparspray. Därefter ska de ha hållit en kniv emot mannens hals och upprepade gånger uttalat att de skulle döda honom. Även kvinnan ska ha varit delaktig i misshandeln. Tingsrätten konstaterar att offret har utsatts för kraftigt våld där han stundvis förlorade medvetandet.

Båda männen förekommer under nio avsnitt i belastningsregistret. Den ena dömdes senast i februari 2018 för misshandel och olaga hot till fängelse i sju månader. Den andra är tidigare dömd för bland annat grov stöld och rånförsök. Kvinnan är dömd för rån och dömdes till sluten ungdomstjänst 2012.

Utöver fängelsestraffen döms de tre gärningspersonerna till att betala ett antal skadestånd.

De ska stanna kvar i häktet till dess att domen vinner laga kraft.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om