Trist skolgård

Barnen på Lidhemsskolan i Västervik är trötta på sin fula och tråkiga skolgård. Även föräldrarna är kritiska. I ett brev till kommunen kräver 235 föräldrar att barnen tas på allvar och får en bättre skolgård.

Julia Westerlund framför Lidhemskolans enda gunga. Den ska räcka till 200 barn.

Julia Westerlund framför Lidhemskolans enda gunga. Den ska räcka till 200 barn.

Foto:

Västervik2008-03-26 07:24


- Det viktigaste är att de får en stimulerande utemiljö, som inbjuder till lek, säger föräldern Åsa Ströberg .

Västerviks tråkigaste
Hon har själv tre barn på skolan och har i flera år hört löften om att skolgården ska rustas upp. Det skulle ha varit klart för länge sedan. Nu finns det avsatt 1 miljon kronor i planen, men inte förrän år 2010, och Åsa Ströberg tvivlar starkt på att det blir något ens då. Hon tycker att politikerna prioriterar så mycket annat i stället.
- Det är alltid något som kommer emellan.
Enligt Ströberg är Lidhemsskolans skolgård allmänt känd som Västerviks tråkigaste. Hon tycker att det är dags att inte bara lova saker, utan göra något också. I kommunens skolplan står det bland annat att barnen ska ha "en stimulerande och säker utemiljö".
Åsa Ströberg säger att det sedan länge finns ritningar klara för hur skolgården skulle kunna se ut. Det hon tycker är viktigt är att det finns något för alla åldrar, eftersom barnen är mellan sex och 13 år.
När planerade satsningar skjuts upp flera år, kanske det inte verkar så mycket för vuxna, men Åsa Ströberg påpekar att det är lång tid för ett barn. Det hinner hända massor på dessa år, och en del går inte att ta igen senare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om