Åtal: Kvinna sparkade polis och sjukvårdare i huvudet

En fredagskväll i början av mars tvingades en busschaufför tillkalla polis, halvvägs på väg mot Vimmerby. En kvinnlig passagerare uppträdde hotfullt. En stund senare hade både en polis och en sjukvårdare blivit sparkade i huvudet.

Ambulanstransporten under den sena fredagskvällen i början av mars är stökig, och kvinnan sätter sig till motvärn. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Ambulanstransporten under den sena fredagskvällen i början av mars är stökig, och kvinnan sätter sig till motvärn. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Foto: Johan Nilsson/TT

Västervik2023-01-22 18:00

Händelsen inträffade vid 21-tiden på kvällen efter att bussen stannat i Frödinge för att möta upp ambulans och polis. Kvinnan vägrade först att gå av bussen och reagerar med ilska över blåljuspersonalens ankomst. Misstankar finns redan där om att hon var påverkad av droger.

Likafullt får de in henne i en ambulans, men under färden mot Västerviks sjukhus blir hon våldsam och enligt åklagare Frida Johnsson sparkar hon en ambulanssjukvårdare i huvudet. Detta trots att hon är belagd med handfängsel.

Exakta händelseförloppet framgår inte av åtalet, men hon befinner sig också i ett skede i en polisbil, vid Västerviks sjukhus, och får där in en spark som träffar en polisman i ansiktet.

Sparken leder till smärta och svullnad. Hon beskrivs därtill som allmänt motsträvig och stökig under hela transporten till Västervik, samt under vistelsen på sjukhuset.

Hon hotar också polismannen till livet, och hotar hans anhöriga.

Åtalet styrks av ytterligare en polis, som närvarade vid insatsen. 

Kvinnan, som är i 20-årsåldern och hemmahörande i Stockholmsområdet, åtalas för två fall av våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman. Hon har tidigare vårdats för missbruk av alkohol och narkotika. 

Hon förnekar brott. De misstankar som fanns om narkotikabrott, i samband med händelsen, finns dock inte med i åtalet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!