Tv-favoriten kommer till Vimmerby – med band

"Bäst i test" gjorde att Henrik Nyblom slog igenom i de breda folklagren. Nu kommer han till Vimmerby. Och med sig tar han ett rejält namnkunnigt band.

Henrik Nyblom lekte loss med sina instrument, under förra turnén. Här en bild från Nyköping.

Henrik Nyblom lekte loss med sina instrument, under förra turnén. Här en bild från Nyköping.

Foto: Felix Olsson

Västervik2023-11-12 20:00

Det rör sig om Sylvester Schlegel från The Ark, samt Augustifamiljen, känd från "På spåret".

Showen går under namnet "Figaro Paninis kakafoniska dödsdans". En blandning av improvisation och förskrivna musiknummer. 

– Kanske blir det kanon, annars så måste jag antagligen gå under jorden, raka mig och byta namn till Johan Andersson. Vi får se, men det här är motsatsen till AI, som är en av grundpelarna i föreställningen, säger Henrik Nyblom i ett pressmeddelande.

Just referensen till AI tog han också upp i en intervju med Corren tidigare i höst, i hans nyköpta hem i Ödeshög. Han berättade då om en höst då han skulle försöka tänja på performancegränserna i stand up. Skapa något som AI inte kan skapa.

undefined
Henrik Nyblom fotograferad i sitt nyköpta missionshus i Ödeshög, tidigare i höst.

Han berättade då att han var mycket nöjd med sin flytt.

– Jag har pratat kanske tusen gånger mer med människorna här än i Stockholm. I Stockholm är det knappt att man hinner umgås med sina kompisar om man inte planerar in ett möte och ska spela in en podd. I Ödeshög stannar folk och pratar med en. Det är väldigt mysigt, sa han till Corren.

Det är en stor turné som väntar nu i vinter. Hela 46 städer mellan februari och maj, med stopp i bland annat Vimmerby den 15 februari och Västervik den 7 mars. 

Förra hösten drog han fullt hus i Bryggaren i Västervik, då han uppträdde tillsammans med Magnus Betnér.

undefined
Västerviksmäklaren Douglas Salomon fick kliva upp på scen under avslutningsnumret senaste gången Nyblom var i Västervik, och spela på en hjärtformad gitarr. Samtidigt vänslades Henrik Nyblom och Magnus Betnér. Ja, Henrik spelade och sjöng han också.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!