TV-profilen från Västervik rånades och hotades till livet på 7-Eleven: "Är det här jag ska dö?"

Strax efter midnatt natten mellan måndag och tisdag utsattes 7-Eleven i Västervik för ett väpnat rån. 24-åriga Amanda James jobbade ensam i butiken när gärningsmännen slog till. – Är det här jag ska dö? berättar Amanda att hon tänkte.

Strax efter stängning i måndags kväll rånades 7-Eleven-butiken på Stora Trädgårdsgatan. Amanda James jobbade i butiken när rånarna slog till. Nu vågar hon inte gå ut på kvällarna.

Strax efter stängning i måndags kväll rånades 7-Eleven-butiken på Stora Trädgårdsgatan. Amanda James jobbade i butiken när rånarna slog till. Nu vågar hon inte gå ut på kvällarna.

Foto:

Västervik2017-03-31 04:15

För många var det bara en händelse i mängden. Men för Amanda James, som stod öga mot öga med rånarna och hotades till livet, har vardagen förändrats.
– Jag var orolig om kvällarna redan innan den här incidenten, och detta spädde bara på, berättar Amanda.
Det hade varit en vanlig kväll på jobbet. Klockan var runt midnatt och Amanda var på väg att stänga butiken när två män i rånarluvor dök upp. Båda var beväpnade med knivar.
Amanda beordrades att låsa upp dörren – och gjorde som gärningsmännen sa.
– Jag tänkte bara att "Detta händer inte, det är inte sant". Man blir så ledsen och arg på hela situationen. 

Samtidigt som Amanda låste upp dörren skrek rånarna åt henne att stänga av larmet. För att visa att de menade allvar tryckte de plötsligt ett skjutvapen mot hennes huvud.

Eftersom butiken redan var larmad, fick Amanda övertala rånarna om att hon var tvungen att ringa ett larmbolag för att larmet inte skulle gå igång. Lokalen avlarmades och tjuvarna började roffa åt sig cigaretter.

Samtidigt stod Amanda och pratade med larmbolaget, utan att våga förklara vad det var som pågick.
– Är det här jag ska dö, för att två snubbar hellre snor än att skaffa ett eget jobb och tjäna pengar som alla andra? berättar Amanda att hon tänkte.

Rånarna började sedan söka igenom Amanda James handväska, men utan att ta något. De ville ha kontanter, men dagskassan var redan bortlämnad.
Till slut lämnade de butiken.

Enligt Amanda James förstod aldrig larmbolaget att det var ett rån som pågick och i slutändan fick hon själv ringa polisen från sin egen mobil.
Polis och ambulans kom till platsen en stund senare.

Amanda blev förhörd av polisen och undersöktes av ambulanspersonal. Därefter blev hon upphämtad av en kompis som kom för att ta hem henne.
– Idag är jag helt tom inombords. På dagarna är det bättre och jag har vågat mig ut två korta vändor till affären, men att gå ut efter solnedgång är inget jag vill utsätta mig för just nu. Det är något jag får jobba på med tiden.

Hon berättar att hon kommer att få en rehab-plan för att sakta men säkert komma tillbaka till jobbet igen.
– Jag kommer att börja med att gå dit och ta en kort kaffe och sedan öka efter det. Man att gå tillbaka till jobbet nu direkt och stå där själv är jag absolut inte i form för att hantera eller klara av just nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om