Ulf går vidare mot nya utmaningar

Ulf Kullin har varit rektor för Gamleby folkhögskola sedan mars 2012, den 1 oktober börjar han som chef för kommunstyrelsens förvaltning.

Ulf Kullin har varit rektor för Gamleby folkhögskola sedan mars 2012, den 1 oktober börjar han som chef för kommunstyrelsens förvaltning. Foto: Lena Dahlberg

Ulf Kullin har varit rektor för Gamleby folkhögskola sedan mars 2012, den 1 oktober börjar han som chef för kommunstyrelsens förvaltning. Foto: Lena Dahlberg

Foto:

Västervik2016-09-06 16:30

Det nya arbetet innebär att han ska samordna enheterna inom förvaltningen i Västervik, det vill säga enheterna för arbete och kompetens, kommunservice, samhällsbyggnad, räddningstjänst och samhällsskydd samt kulturenheten. Han kommer också ansvara för näringslivsfrågor kopplade till kommunens tillväxtuppdrag.

– Det ska bli spännande. Jag ser fram emot att ta mig an ett bredare uppdrag, och att ha kommuninvånarnas bästa för ögonen.

Chef inom försvaret

Ulf Kullin har tidigare varit chef för Flygvapnets Stridslednings- och Luftbevakningsskola i Uppsala. Innan dess var han vid Försvarshögskolan. När planerna på att flytta till Loftahammar tog allt fastare form bestämde sig Ulf Kullin och hans fru Sofie Alvarsson att köpa hus där, för att lättare kunna söka arbete i Västerviks kommun.

– Jag fick tips att söka tjänsten som rektor för Gamleby folkhögskola, och efter rekryteringsförfarandet tillträdde jag den 1 mars 2012. Faktiskt ett par veckor innan vi fick tillgång till huset.

Vill leda på högre nivå

Under åren som rektor har han jobbat med att utveckla skolans värdegrund. Han har också verkat för att bredda kursutbudet, till exempel genom att folkmusiklinjen startades hösten 2013, på förslag från Ingrid Hogman.

– Vi startade även en etableringskurs för nyanlända hösten 2014, en kurs som fortfarande pågår.

Ulf Kullin sökte chefstjänsten på Västerviks kommun eftersom han ville få bättre användning för sin kompetens.

– Jag älskar jobbet som rektor, och har fullt upp här, men jag är utbildad för att även leda på en mer strategisk nivå. Det kommer jag få användning av som chef för kommunstyrelsens förvaltning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om