Han dukar upp ett bord med diverse lågkalorieprodukter, safter och energidrycker. Tommy Svensson får ibland kommentaren "Men det här har jag ätit i tio år och jag mår alldeles utmärkt".
- Ja nu ja, men när vi inte får i oss de vitaminer vi behöver kommer vissa sjukdomar att öka längre fram, förklarar Tommy Svensson, och ger exempel som fibromyalgi, migrän och starr.
- Dessa sjukdomar är inte alltid matrelaterade, många andra faktorer spelar in, men när det gäller migrän till exempel är det matrelaterat i sju fall av tio, säger han.
"Undvik tillsatser och aromer"
Han varnar för att olika tillsatser gör att vi åldras snabbare och kan orsaka åldersdiabetes och hjärtsjukdomar med mera. Näringslivsexperten och författaren Tommy Svensson uppmanade sin publik att inte alltid gå efter prislappen på en vara, utan på innehållsförteckningen.
Tommy Nilsson föreläste om mat och alla tillsatser som används i den, på Bryggaren i torsdags kväll. Han berättade att Sverige är det land som använder mest rökaromer, därefter Tyskland.
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!