Unga killar vill ladda under monsterjakten

Fyra killar i yngre tonåren skriver i ett medborgarförslag till kommunen att man borde sätta upp en laddningsstation för mobiler i Stadsparken. Det är det populära Pokémon Go-spelet som gör slut på batteriet.

Pokémon Go drar mycket batteri.

Pokémon Go drar mycket batteri.

Foto:

Västervik2016-08-03 07:00

Pokémon Go febern i Västervik är fortfarande stark. Ser du någon som tittar ner i mobilen och verkar använda den som en kompass kan det vara en Pokémon Go-spelare. En konsekvens av spelandet är att mobilen laddas ur snabbt när man använder den hela tiden. Fyra killar i tio till tolvårsåldern tar nu tag i saken och skriver ett medborgarförslag till kommunen där de föreslår att man sätter upp en laddningsstation för telefoner och powerbanks vid scenen i Stadsparken.

– Det är så himla många som spelar Pokémon Go och det finns fyra Pokéstops och ett gym här i Stadsparken säger Carlanton Boman när vår tidning träffar dem.

En snabb beräkning ger ungefär 25 spelare i olika åldrar, många sitter framför scenen och några går omkring. Alla tittar i mobilen.

– Det är tråkigt att gå hem och ladda sin telefon, då måste man sluta spelet och det är många som bor långt från stan säger Edvin Brändström.

– En powerbank är ganska dyr, den kostar över 100 kronor säger Hannes Boman.

En powerbank är en slags laddningsbatteri som man först laddar upp hemma så man kan ladda sin mobil om det interna batteriet tar slut när man är ute.

Det är bråttom

Killarna har lagt märke till att el är installerat i scenen i Stadsparken och att det därför inte skulle vara så svårt att installera en laddningsstation där. De tycker också att Fiskartorget skulle vara ett bra ställe om kommunen vill satsa på laddningsstationer, för där finns det också några Pokéstops.

Tror ni att kommunen kommer att lyssna på er?

– Vi hoppas och tror på det säger de unisont, det är många som vill och skulle uppskatta det! Och gärna innan sommaren är slut!

Stadsparken i Västervik har många Pokéstops, här borde finnas en laddningsstation tycker Vidar Blom, Edvin Brändström, Hannes Boman och Carlanton Boman.Foto: Åsa Thaberman
Stadsparken i Västervik har många Pokéstops, här borde finnas en laddningsstation tycker Vidar Blom, Edvin Brändström, Hannes Boman och Carlanton Boman.Foto: Åsa Thaberman
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om