Unga lockas att prova på paddling

Westerviks Kanotklubb drog i måndags igång sina prova-på-veckor för paddling. 20-åriga Sara Bergholtz är ungdomsledare och vill fokusera på glädjen i att vara ute på vattnet.

Ordförande Anders Levin säger att alla är välkomna att prova på att paddla under sommaren.

Ordförande Anders Levin säger att alla är välkomna att prova på att paddla under sommaren.

Foto: Ellinor Ljung

Västervik2019-06-26 10:30

Klubbens ordförande Anders Levin är på plats under tisdagskvällen, som är den andra av fyra kvällar i veckan fram till och med vecka 27.

– Det här är prova-på-tillfällen, ett försök att locka unga till klubben, säger Anders.

Planen är att fortsätta med upplägget ett par kvällar i veckan även resten av sommaren. Det är gratis och man behöver inte vara medlem för att testa att paddla, men man ska vara simkunnig och minst 10 år gammal. Anders berättar om ett sjunkande intresse för sporten, något han tycker är synd. Nu vill man bygga upp en grupp unga kanotister, och den uppgiften föll på 20-åriga Sara Bergholtz från Stockholm, som är i Västervik över sommaren för att hälsa på sin farmor.

Hur lär man någon att paddla?

– Min tanke är snarare att om deltagarna känner sig trygga i att sätta sig i kanoten så kommer lusten att paddla. Det är tryggheten att våga, säger Sara och fortsätter:

– Det roliga är när man väl är i, och det är den biten jag vill fokusera mer på.

En av de unga deltagarnas pappa, Alfred Österberg, tyckte att sonen Melvin behövde ett intresse som inte innefattade att sitta vid datorn. Han såg Kanotklubbens annons om prova-på-tillfällena och Melvin fattade tycke. Melvin var en av de deltagare som friskt paddlade i Gamlebyviken under tisdagskvällen.

– Det är ett gott tecken när de skrattar, säger Alfred.

Sara Bergholtz har tidigare varit seglingsledare, men nu lär hon unga i Västervik att paddla.
Sara Bergholtz har tidigare varit seglingsledare, men nu lär hon unga i Västervik att paddla.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!