Utvärdering av p-skivor dröjer

Jon Sjölander (M) ville se en tidigare utvärdering av försöket med p-skivor i centrala Västervik. Men en majoritet i kommunstyrelsen står fast vid det ursprungliga beslutet, som innebär att utvärderingen görs efter ett år.

Västervik2018-04-25 11:20

Jon Sjölander ansåg att kommunen borde göra en halvtidsutvärdering av projektet med p-skivor.

Enligt honom upplever en del verksamheter att de nya parkeringsreglerna haft en negativ inverkan.

- Vi behöver alla hjälpas åt för att utveckla Västervik och därför tror jag att det är mycket viktigt att vi är lyhörda och beredda att arbeta agilt, skrev han i en motion till kommunfullmäktige.

Försöket med p-skivor inleddes i september förra året och omfattar cirka 250 parkeringsplatser i centrala Västervik. Planen från början var att försöket skulle utvärderas efter ett år, vilket en majoritet i kommunstyrelsen väljer att stå fast vid.

- Det är viktigt att vi håller vad vi har sagt. Nu har vi en testperiod och vi avvaktar den innan vi gör en sammanställning, säger Tomas Kronståhl.

För kort tid

De nya reglerna tillåter parkering i en timme med p-skiva.

- Det vi har fått till oss är att en timme upplevs som för kort tid. Det kan göra att man känner sig stressad och väljer bort stoppet i Västervik, säger Harald Hjalmarsson (M).

Väljer man att förlänga p-tiden kan även det få konsekvenser.

- Kommer det att saknas p-platser om man förlänger tiden till exempelvis tre timmar? Det behöver man få klart för sig i utvärderingen, säger Harald Hjalmarsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om