VÅLDSAM BRAND TOTALFÖRSTÖRDE VILLA I KVÄLL

En villa mitt inne i Gunnebo totalförstördes vid en brand på torsdagskvällen. Rådiga grannar hjälpte till i släckningsarbetet och får mycket beröm av räddningstjänsten.

Foto: TT (arkivbild)

Västervik2017-04-20 20:51
Det var omkring klockan 20.00 som räddningstjänsten larmades till platsen. Totalt var det ett 20-tal brandmän från stationerna i Västervik, Gamleby och Ankarsrum som sattes in, men redan när den första bilen kom till platsen var villan helt övertänd.

– Vid brandtillfället rådde det kraftig vind, vilket försvårade släckningsarbetet och medförde risk för spridning till intilliggande byggnader, berättar Peter Helge på räddningstjänsten i Västervik.
Detta handlade bland annat om ett garage på tomten samt en grannfastighet.
Ett kraftigt gnistregn gjorde även att det antände på flera platser i terrängen, en bra bit från brandplatsen.

Enligt de uppgifter som räddningstjänsten har var det inga personer hemma i enfamiljshuset vid brandtillfället.
– Vare sig människor eller djur har kommit till skada, berättar Peter Helge, som vill rikta ett stort tack till rådiga grannar.
– De var till stor hjälp och hjälpte till på ett föredömligt sätt med att släcka med trädgårdsslangar och bevaka området, berömmer han.

Räddningstjänsten kommer nu ha personal på plats över natten för eftersläckning och bevakning.
- Orsaken till branden är ännu omöjlig att fastställa. Det blir polisens jobb. Jag skulle tro att de får vänta ytterligare något eller ett par dygn innan värmen från brandhärden tillåter dem att inleda sitt jobb, säger Peter Helge.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om