Vasauppladdning runt Toven

Sol och lätt vind gällde när den 25:e upplagan av Toven runt genomfördes på torsdagen.

Foto: Lotta Gometz

Västervik2019-05-30 21:00

En del tog bilen till startplatsen vid Västrums kyrka, andra kom cyklandes – och förlängde därmed antalet cyklade kilometer för dagen.

Motionsloppet Toven runt, på 12 kilometer, har blivit en populär aktivitet för familjer och kompisgäng. En del har med sig fika för ett skönt stopp på vägen. Andra cyklar på tid.

En av de yngsta som deltog i årets lopp torde vara Oliver Birath, 5 år, som cyklade i jämn fin takt vid bredvid morfar Torbjörn Dahlqvist.

En mer rutinerad deltagare var Britt-Marie Karlsson som vi bytte några ord med just före starten.

– Jag är med varje år, det är så roligt att vara med, säger hon.

Däremot cyklar hon inte så mycket till vardags.

Dennis Lundberg och Lars Bohman, från Ankarsrum, gör sig redo för avfärd även dom. De har redan cyklat ett par mil, närmare bestämt hemifrån Ankarsrum till Västrum.

– Toven runt är ett trevligt utflyktsmål. Vi har varit med förut, säger Lars Bohman.

Annars tränar de för cykelkvasan. Just den här dagen tänker de sig att cykla ungefär fem mil sammanlagt. De ska ju tillbaka till Ankarsrum vad det lider.

En duo som sticker ut lite grand vid startlinjen är Jane Strandberg och Pernilla Lindström. Pernilla har fått cykelkorgen smyckad med nyplockade djuplila syrener och ballonger i matchande färg. Det visar sig att Pernilla nyligen fyllt 50 år och detta är en present från kusinen Jane som packat med extra gott fika dagen till ära.

– Jag visste inte alls vad vi skulle hitta på i dag, säger Pernilla, som annars bor i Visby.

Populära Toven runt arrangeras av Västrums IF. I år medverkade 276 personer i loppet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!