Västerviks sjukhus får ny chefläkare

Mitt under fotograferingen blir vi avbrutna. Martina Sinais kollegor på akutmottagningen behöver hjälp.
Mitt under fotograferingen blir vi avbrutna. Martina Sinais kollegor på akutmottagningen behöver hjälp.

Hon har jobbat på Västerviks sjukhus sedan 2005 och är överläkare inom anestesi och intensivvård.

Västervik 30 januari 2023 20:48

Nu axlar Martina Sinai rollen som chefläkare och efterträder Anna Michäelsson. 

Hur kommer det sig att du tackade ja?

– Patientsäkerhet är det absolut viktigaste. Det är en jättestor och viktig fråga som faktiskt genomsyrar alla medarbetares vardag hela tiden, säger Martina Sinai.

undefined
Martina Sinai har jobbat på Västerviks sjukhus i 18 år. Nu blir hon chefläkare.

Du har jobbat 18 år på Västerviks sjukhus. Vad tar du med dig?

– Som narkosläkare har jag samarbetat med nästan alla sjukhusets kliniker på olika sätt. Jag är även verksamhetschef på akutmottagningen och då samarbetar man också med nästan alla verksamheter på sjukhuset och dessutom med vårdcentraler och kommun. Det gör att jag har en ganska bred bild av hur vården fungerar och jag tycker att det är roligt att vara insatt i det.

undefined
Martina Sinai tycker att en öppen kultur med fokus på patientsäkerhet är avgörande för god vård. Hon tillträder som chefläkare den första februari.

Martina Sinai vill verka för mer samarbete och bättre kommunikation. Hon menar att bra kommunikation är ett sätt att förbättra patientsäkerheten.

– Det som gör att det känns lite läskigt just nu är att vi har sån personalbrist. Det påverkar patientsäkerheten jättemycket. Det går inte att komma ifrån, säger Martina Sinai och tillägger att det främst är brist på sjuksköterskor.

undefined
Mitt under fotograferingen blir vi avbrutna. Martina Sinais kollegor på akutmottagningen behöver hjälp.

Vilken fördel har du som chefläkare av att du också är verksamhetschef på akuten?

– Akutmottagningen är en ganska bra barometer på hur hela vårdsystemet mår. Det man kan vara orolig för är att det kan bli en jävsituation när man är både chefläkare och verksamhetschef, men det har vi tagit höjd för. Alla frågor som rör akutmottagningen eller anestesikliniken kommer att hanteras av de andra chefläkarna i regionen. 

undefined
Anna Michaëlsson har varit chefläkare på Västerviks sjukhus i 13 år och 2 månader. Hon tillträdde den första december 2009. Hon är medicinläkare med inriktning mot reumatologi och internmedicin, och kommer så fortsätta göra.
undefined
Martina Sinai lyfter vikten av samarbete och kommunikation.
undefined
Västerviks sjukhus får en ny chefläkare. Martina Sinai efterträder Anna Michäelsson.
undefined
Martina är, förutom överläkare inom anestesi och intensivvård, även basenhetschef vid akutmottagningen på Västerviks sjukhus och det är något hon kommer att fortsätta att vara även som chefläkare. Hon har också en bakgrund som studierektor för ST-läkarna vid sjukhuset.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa