Västerviksduon Vigiland toppar listorna i hela landet

För Västervikskillarna Otto Pettersson och Claes Remmered Persson var 2014 året då drömmar blev verklighet. Det var året då de kontrakterades med världens främsta skivbolagskoncern, Universal Music, och det var året då deras senaste låt "UFO" blev en av de mest spelade låtarna i hela Sverige. I en intervju med vår tidning berättar killarna om framgångarna, turnélivet och hur det är att höra sin egen låt spelas i radion i stort sett varje dag.

Otto Pettersson och Claes Remmered Persson lämnar ett framgångsrikt år bakom sig. 2015 fortsätter utvecklingen med Vigiland.

Otto Pettersson och Claes Remmered Persson lämnar ett framgångsrikt år bakom sig. 2015 fortsätter utvecklingen med Vigiland.

Foto:

Västervik2014-12-29 08:11


Claes Remmered Persson, 19, och Otto Pettersson, 20, gav ut sitt första gemensamma musikprojekt "Bouncer" förra hösten. Låten delades flitigt på internet och fick betydligt större genomslag än vad killarna hade räknat med.
- Vi la upp låten på kvällen, och morgonen där på hade den fått nästan 700 gillningar, säger Claes Remmered Persson.
Vigiland har främst riktat in sig på en musikstil inom house som heter Melbourne bounce. Det är en australiensk stil som inte är så vanligt förekommande i Sverige.
- Det är ett speciellt gung som är fett bra, säger Otto Pettersson.
Duon skapar musiken i en studio hemma hos Claes. De använder sig av ett program som heter FL Studio.
- Det är helt och hållet datagjort. I dag behöver man egentligen inte så mycket för att göra musik, mer än en dator och högtalare.
Artistnamnet Vigiland har ingen konkret betydelse.
- Vi skickade massor av namnförslag till varandra, typ över 200 tror jag. Till slut blev det Vigiland, säger Otto.

Signades av Universal Music
I oktober signades killarna av världens största skivbolagskoncern, Universal Music. Då förändrades allt.
- Det var nervöst och stort på samma gång. Plötsligt fick vi hänga med våra stora idoler, det var helt overkligt, säger Claes.
I samma veva som kontraktet skrevs lanserades gruppens senaste låt "UFO". Den klättrade snabbt upp på listorna över de mest spelade låtarna i Sverige, både i radio och i musiktjänsten Spotify.
- Den spreds som en löpeld. Att höra sin egen låt på radion är overkligt. Vi trodde aldrig att det skulle bli så här, säger Claes.
Just nu är killarna ute på en "miniturné" som de kallar det, med spelningar över hela landet. Och mer kommer det att bli.
- Februari blir en stressig månad. Då har vi minst en spelning varje helg. Det rullar in hela tiden, säger Otto.
Turnélivet är hektiskt. Killarna berättar att det blir mycket resande och väldigt lite sömn.
- Ofta går vi på scenen vid tolv, ett på kvällen, är klara vid tre och sedan somnar vi runt fyra, fem på natten. Klockan tio på morgonen går vi upp och sedan åker vi hem. Men vi vill inte klaga, vi tycker det är kul.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om