VD I KOMMUNALT BOLAG ÅTALAS

En kommunal VD åtalas för att ha lämnat osanna uppgifter i tingsrätten i Kalmar i samband med ett långvarigt tvistemål mellan kommunen och en privataktör.

Foto:

Västervik2017-12-11 14:26

Ett privat företag och det kommunala bolag där den nu åtalade mannen var VD har pågått i flera år i Västerviks kommun. I en huvudförhandling i ett av tvistemålet har den nu åtalade VD:n lämnat osanna uppgifter där han hävdat att han inte tagit emot vissa bygglovshandlingar i sin hand.

Åklagaren menar att VD visst tagit emot dessa handlingar och att han medvetet lämnade osanna uppgifter i det partsförhör som hölls under huvudförhandlingen mellan det kommunala bolaget och det privata företaget.

Det privata bolaget hävdade i det aktuella målet att det kommunala bolaget brutit ett avtal som gällde om- och tillbyggnad av en fastighet samtidigt som det privata företaget uppfyllt sin del av avtalet som innebar att man skulle ta fram ritningar på byggnationen.
Det är dessa ritningar VD:n hävdade att han aldrig mottagit i sin hand vid den tidigare huvudförhandlingen i tvistemålet.

Nu åtalas han därför för osann partsutsaga.

Den åtalade mannen förnekar brott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om