Veckans Hockeyfemma

Varje tisdag under hockeysäsongen kommer vi plocka ut den gångna veckans hetaste spelare från "våra" tre lag och komponera Veckans Hockeyfemma.

Västervik2015-10-06 06:08



Premiärfemman (plus målvakt) består av tre spelare från Västerviks IK, två från Vimmerby Hockey och en meriterad återvändare i Virserums SGF. Så här var veckan:
Serieledande VIK ångar på i ettan och håller förlustnollan intakt. VH däremot mer svajigt. Utklassade Nybro men strafföll mot nykomlingen Tyringe. VSGF inledde division tre-säsongen med seger mot Nybro Flames. Bra av tidigare slagpåsen, som på papperet ser starkt ut i år.

MÅLVAKT:Linus Lundin, Vimmerby Hockey
Har inlett sin sejour i Vimmerby Hockey strålande och toppar den södra HockeyEttans målvaktsliga med en räddningsprocent på 96,27.BACKAR:Eric Backman, Västerviks IK
Mogen och klok back, som vågar ta de där väl avvägda offensiva besluten. I söndags gjorde Eric dessutom avgörande 6-5 i seriefinalen mot Kristianstad.

? Tobias Jonsson, Vimmerby Hockey
Hundraprocentig i defensiven och genomgående Vimmerbys bäste back i den gångna veckans två matcher. Sprider lugn och trygghet med sitt spel.CENTER:Pierre Gustavsson, Västerviks IK
Klok som få och gjorde ett helt galet solomål, som innebar 5-5, mot Kristianstad i lördags. Sök på nätet och titta på en stor portion hockeygodis.YTTERFORWARDS:Andreas Lundgren, Virserums SGF
Utifrån nivå kan Virserum vara det av "våra" lag som har gjort årets värvning. Lundgren valde att vända hem och satte direkt två mål (5-3 mot Nybro Flames).

? Joacim Hedblad, Västerviks IK
Snabbskrinnande underhållare som levererar trots ständiga skador. Kvittering samt avgörande straff i onsdags och tre assists i söndags. Lika bra som alltid.

(Vi ber om ursäkt för att Veckans Hockeyfemma ser lite mindre estetisk ut i papperstidningen. Det beror på ett tekniskt missöde som nu har rättats till.)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om