Veckans Hockeyfemma

Västervik klart för Allettan och Vimmerby på god väg dit. Tyngre för Virserum som nu parkerar sist i division tre.

Foto:

Västervik2015-11-24 06:45


Därför består veckans femma av tre spelare från Vimmerby Hockey och tre från Västerviks IK.

VIK:s vecka var i och för sig lite halvknackig. 3-0 mot Halmstad, efter en dag på jobbet, och suddenförlust mot Helsingborg, räckte ändå för att bli klart för Allettan.

För Vimmerbys del är sviten av poänggivande matcher uppe i elva raka efter 3-1 mot Dalen i onsdags och 2-1 hemma mot Kristianstad i helgen. Nu är Allettan bara någon enstaka seger bort. Och i morgon är det superderby!

MÅLVAKT:? Linus Lundin, Vimmerby Hockey
Lundin växer allt mer fram som Vimmerby Hockeys förstaalternativ. Tungt för duktige Marcus Evertsson, men vem kan sätta seriens bäste målvakt på bänken? 97 i räddningsprocent mot KIK och 95 procent totalt.

BACKAR:? Emil Wahlberg, Vimmerby Hockey
Vimmerbys lagkapten hade det lite tungt i inledningen, men har lyft enormt på slutet. Avgjorde mötet mot Kristianstad med sitt 2-1-mål.

? Eric Backman, Västerviks IK
Levererar match efter match och bäste VIK-back den gångna veckan. Bäst plus-/minus-statistik av alla backar i hela serien med sina +15.

FORWARDS:? Joakim Thelin, Västerviks IK
Nyförvärvet från Helsingborg fortsätter att göra succé hos den södra HockeyEttans serieledare. Två mål och bäst på plan i 3-4-matchen mot Helsingborg.

? Thom Nordin, Västerviks IK
Eftersom tre ytterforwards stack ut i veckan, får Nordin smyga in som center här. Inne i en bra period, gör alltid sitt jobb och accepterar den roll han har. Viktig!

? Jesper Kokkonen, Vimmerby Hockey
Kände sig "tusen gånger bättre" i helgen jämfört med i onsdags, då han gjorde comeback efter skada. Vass i anfallszonen och hårt jobb i backcheckingen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om