"Vi behöver en handlingsplan"

Ekonomin har börjat svänga neråt för kommunen. Det visar den delårsrapport som presenterades på kommunfullmäktige.

Jon Sjölander (M).

Jon Sjölander (M).

Foto: Ulrik Alvarsson

Västervik2018-11-26 20:05

Kommunen ser ut att göra ett överskott på 13,5 miljoner kronor i år. Det är en försämring mot budget med 14 miljoner kronor. Det betyder exempelvis att kommunen inte bygger på ekonomin i den takt som politikerna vill för att klara av framtida investeringar.

Moderaten Harald Hjalmarsson uttryckte sin oro i talarstolen.

– Även om förklaringarna är kända och förståeliga så är det viktigt att vi har en handlingsplan för hur kommunen ska agera om det här fortsätter.

Hans partikamrat Jon Sjölander fyllde i:

– Det är viktigt att kommunens utvecklingsarbete tar fart. Jag får ibland känslan av att det är lite business-as-usual. Alla behöver ta på sig utvecklingsglasögonen.

Kommunstyrelsens ordförande Dan Nilsson sade inte emot. Han betonade att det är viktigt att det finns en samsyn över partigränserna för att snabbt kunna fatta nödvändiga beslut.

– Ett problem är att det inte bara är i den här salen som det råder politisk osäkerhet. Det gäller riket också. Vi har inte en regering på plats.

Han hoppades att det politiska dödläget på riksnivå ska kunna brytas för att viktiga beslut för kommurna ska kunna fattas.

Harald Hjalmarsson (M).
Harald Hjalmarsson (M).
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!