"Vi får ingen rimlig chans"

Från och med den 1 december sänker Arla mjölkpriset med 17, 6 öre. Aktuellt pris från den 1 december blir därmed 284, 1 kronor per kilo mjölk. Karin Löwenborg på Odensviholms gård är allt annat än positiv efter beskedet. - Vi får ingen rimlig chans. Det känns som om botten är nådd redan nu, säger hon.

Odensviholmsgård är en av mjölkproducenterna som drabbas när Arla sänker mjölkpriset med 17, 6 öre.

Odensviholmsgård är en av mjölkproducenterna som drabbas när Arla sänker mjölkpriset med 17, 6 öre.

Foto:

Västervik2014-11-27 07:41


Arla förklarar sänkningen med att marknadsförhållandena fortsätter att vara utmanande. Det råder obalans på marknaden med större utbud än efterfrågan. Det här är den sjätte mjölkprissänkningen 2014. Och det är inte omöjligt att den negativa trenden fortsätter. Arlaledningen tror att det kan komma fler sänkningar under de kommande månaderna. Först det tredje kvartalet 2015 kan det bli frågan om en återhämtning.

Stor förlust
De sänkta priserna slår hårt mot landets mjölkproducenter. För Odensviholms gård handlar det om 75 000 kronor i förlust varje månad.
- 17, 6 öre låter inte mycket, men i längden så blir det väldigt mycket. Jag brukar vara optimistisk, men jag har svårt att vara det i det här fallet. Det här var ingenting som vi hade önskat oss, säger Karin Löwenborg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om