VIK-spelare glädjer sjuka barn

Många gjorde ett avbrott i lördagens julshopping för att titta in på nattklubben Palladium och fika med några spelare i VIK´s A-lag. I några år har hockeyspelarna offrat en lördag för en god sak, att samla in pengar till Barnkliniken på Västerviks sjukhus.

Emil Georgsson, Ann-Sofie Gustafsson,Victor Öhman och Pierre Gustavsson från VIK Hockey samlade in pengar till Barnkliniken. Foto: Åsa Thaberman

Emil Georgsson, Ann-Sofie Gustafsson,Victor Öhman och Pierre Gustavsson från VIK Hockey samlade in pengar till Barnkliniken. Foto: Åsa Thaberman

Foto:

Västervik2017-12-11 09:30

På nattklubben Palladium är det oftast hög musik och blinkande lampor sent på natten, i lördags förmiddag var det istället fullt med barn och andra som ville fika, köpa lotter och träffa hockeyspelare. Ann-Sofie Gustafsson är ordförande i VIKs fanclub "Röd-blåa fans" och håller i trådarna.

-Det började med att några spelare för ett antal år sedan var tomtar på Barnkliniken på Västerviks sjukhus, de vill fortsätta att göra något för de sjuka barnen och därför har vi ordnat det här i några år nu.

En fin gest

Runt baren i nattklubben är det nu uppdukat med hembakade bullar, saft och kaffe. Här kan föräldrar sitta och fika medan barnen blir omhändertagna av två snart färdigutbildade förskolelärare som ställt upp gratis för att leka med barnen. Det stora dragplåstret är annars hockeyspelarna från A-laget, Emil Georgsson, Pierre Gustavsson och Victor Öhman som snackar hockey och skriver autografer. Killarna är överens om att det här är en bra grej.

- Det är en fin gest, en bra sak att ställa upp på, säger Pierre Gustavsson.

- Ja, många fans brukar komma hit, så det brukar vara uppskattat, håller Victor Öhman med.

Flera lokala företag har skänkt vinster till lotteriet där vinst är garanterad och alla pengar man får in under dagen går oavkortat till Barnkliniken.

- Det är härligt att kunna ge Barnkliniken det där lilla extra, säger en glad Ann-Sofie Gustafsson, förra året kunde de köpa in två stycken TV-spel som de sjuka barnen kan underhålla sig med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om