VIK-stjärnan vänder hem till Skåne nästa säsong

VIK-stjärnan Victor Öhman till Pantern! Den nyheten droppade hockeybloggaren Johan Svensson i går kväll. Vår tidning kan bekräfta att dessa uppgifter stämmer. - Inget är påskrivet än men Pantern och Victor gjorde upp muntligt för mer än en månad sedan, berättar en källa.

Mycket talar för att Victor Öhman lämnar Västervik för spel i Pantern till nästa säsong. Foto: Magnus Strömsten

Mycket talar för att Victor Öhman lämnar Västervik för spel i Pantern till nästa säsong. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Västervik2016-03-11 15:59


Backen Oscar Drugge till Vita Hästen.

Försvarskollegan Victor Lindman ryktas gå samma väg.

Poängmaskinen Victor Öhman flyttar hem till Malmö och lirar i Pantern nästa säsong.

Västervik IK:s riskerar att slaktas på toppspelare och sportchef Tomas Lind ser ut att få kavla upp ärmarna och bygga ett till vissa delar nytt lag till nästa säsong. Oavsett om det blir spel i ettan eller i HockeyAllsvenskan.

Välmeriterade Victor Öhman är alltså den tredje spelaren på lika många dagar som är på glid bort från klubben. 23-åringen värvades till Västerviks IK från danska högstaligalaget Herning Blue Fox inför den här säsongen. Och att beskriva hans tid i VIK som något annat än supersuccé vore ett kraftigt understatement. 40 poäng (18+22) på 33 matcher (tvåa i den interna poängligan efter Joacim Hedblad) har fått de allsvenska klubbarna att vakna.

I går skrev den Malmö-baserade hockeybloggaren Johan Svensson på Expressen att kvalspelande Victor Öhman är klar för Pantern.

- Det finns spelare som fortfarande spelar som är klara för oss ja, bekräftar sportchefen Joakim Tillgren för bloggen och utvecklar sina tankar om VIK-stjärnan.

- Öhman är en intressant spelare och är Malmökille. Han har bra verktygslåda och skulle absolut kunna vara ett namn.

I går kväll fick vår tidning uppgifterna om Victor Öhmans övergång till Pantern bekräftade.

- Det stämmer att Victor och Pantern är överens. Inget är påskrivet än men klubben och Victor gjorde upp muntligt för mer än en månad sedan. Han kommer att spela där nästa säsong, berättar en källa med kopplingar till Pantern till vår tidning.

Läs mer i fredagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om